65337edy4r

Leave Your Message

СИСТЕМ ЗА ПРИВКЛУЧУВАЊЕ НА ПЛОБЕДУВАЧКИ ПВ ПАНЕЛИ

Вести

СИСТЕМ ЗА ПРИВКЛУЧУВАЊЕ НА ПЛОБЕДУВАЧКИ ПВ ПАНЕЛИ

2023-12-05

Системите за прицврстување на пловечки фотоволтаични панели, исто така познати како пловечки соларни фарми, вклучуваат инсталирање соларни панели на површината на морето, обично во крајбрежни води или офшор локации. Овој пристап нуди неколку предности, вклучувајќи максимизирање на употребливиот простор, намалување на конфликтите за користење на земјиштето и искористување на непречената сончева светлина.


Системите за прицврстување за пловечки фотоволтаични панели на брегот се клучни за да се обезбеди стабилност и структурен интегритет во динамични морски средини. Тоа обично вклучува употреба на силни материјали отпорни на корозија за да се создадат пловечки платформи и системи за закотвување кои можат да ги издржат силите на брановите, плимата и осеката и ветерот. Оваа технологија има голем потенцијал да го прошири производството на обновлива енергија во крајбрежните и офшор области и привлекува интерес како ветувачко решение за одржливо производство на енергија.


Структурата на системот за прицврстување на офшор фотоволтаични панели обично се состои од следниве елементи:


1.Пловечки платформи: Тие се основата на фотоволтаичните панели и се користат за одржување на соларните панели да лебдат на водата. Платформата е дизајнирана да обезбеди стабилност и пловност за морските средини.


2. Фотоволтаични панели:Соларните панели се поставени на пловечки платформи и произведуваат електрична енергија од сонцето.


3. Системи за прицврстување и закотвување: Овој систем ги држи пловечките платформи на место и ги спречува да лебдат. Обично вклучува сидра, линии за прицврстување и пловци.


4. Инфраструктура за поврзување:Ова ги вклучува жиците и компонентите потребни за поврзување на PV панелите со копнената или офшор мрежата.


5. Структурна поддршка: Системите за прицврстување вклучуваат потпорни структури кои ги држат фотоволтаичните панели на место и ги издржуваат силите на брановите, плимата и осеката и ветерот. Дизајнот и изградбата на офшор системи за прицврстување на фотоволтаични панели бара внимателно разгледување на факторите како удар на бранови, отпорност на корозија и услови на животната средина. Овие системи нудат ветувачки пристап за проширување на производството на обновлива енергија во крајбрежните и офшор области.