65337edy4r

Leave Your Message

КОРИСТЕЊЕТО НА МАСТЕР ЛИНКИТЕ ВО СИСТЕМОТ ЗА ВРЕГУВАЊЕ

Вести

КОРИСТЕЊЕТО НА МАСТЕР ЛИНКИТЕ ВО СИСТЕМОТ ЗА ВРЕГУВАЊЕ

2024-05-16

Главниот линк е важен дел од системот за прицврстување и клучната точка за поврзување за секој елемент на уредот за прицврстување. Употребата на главните врски во системите за прицврстување ги вклучува следните апликации:

врска за поврзување.jpg

1. Поврзување со синџирот за прицврстување: Во системите за прицврстување на море, главната врска се користи за поврзување на синџирот за прицврстување со сидрото. Оваа врска обезбедува безбедна и сигурна точка за прицврстување, осигурувајќи дека синџирот за прицврстување е ефикасно поврзан со сидрото што се користи за закотвување на садот или структурата.


2. Поврзување со линијата за прицврстување: Главниот линк се користи за поврзување на линијата за прицврстување со синџирот за прицврстување. Оваа врска овозможува товарот да се префрли од линијата за прицврстување до синџирот за прицврстување, обезбедувајќи стабилно и сигурно прицврстување.

фалсификуван главен линк.jpg

3. Додаток на оградата: Во некои конфигурации за прицврстување, врската за поврзување се користи за поврзување на уздата со синџирот за прицврстување. Уздата е збир на јажиња или синџири што го распределуваат товарот на системот за прицврстување на повеќе точки, а со тоа ја подобрува стабилноста и распределбата на товарот.

главен линк.jpg

4. Поврзување со пловечката плова: Во системите за прицврстување кои користат плови за прицврстување, главната врска се користи за поврзување на синџирот за прицврстување со пловата. Оваа врска овозможува пловечката за прицврстување да дејствува како пловечко сидро за сад или структура.


5. Поврзување со системот за затегнување: Во динамичен систем за прицврстување, долгнавеста алка може да се користи за поврзување на синџирот за прицврстување со систем или уред за затегнување за да помогне во одржувањето на потребната напнатост на прицврстувањето.

Долг главен линк.jpg

Главниот линк е критична компонента во системот за прицврстување, обезбедувајќи силна и сигурна точка за поврзување за различни елементи од распоредот на прицврстувањето, вклучувајќи синџири за прицврстување, линии за прицврстување, додатоци за прицврстување, пловци за прицврстување и системи за затегнување. Неговата употреба е од суштинско значење за да се обезбеди стабилност, безбедност и ефективност на системите за прицврстување во различни морски и офшор апликации.