65337edy4r

Leave Your Message

Oppdrettsstatus for merd i Middelhavet

Nyheter

Oppdrettsstatus for merd i Middelhavet

2021-05-02

Fiskeoppdrett eller akvakultur er en viktig næring i Middelhavsregionen. Middelhavsregionen har en lang historie med akvakultur, med land som Hellas, Tyrkia, Italia og Spania som store produsenter av oppdrettsfisk, spesielt havabbor og brasmer.


Den generelle situasjonen for fiskeoppdrett i Middelhavet er god og næringen vokser jevnt. Det er imidlertid også bekymringer om dens innvirkning på miljøet, slik som bruken av antibiotika, potensialet for sykdomsoverføring til villfiskpopulasjoner og akkumulering av avfall og uspist fôr på havbunnen. Det pågår innsats i Middelhavsregionen for å fremme bærekraftig akvakulturpraksis, som å utvikle offshore fiskeoppdrett for å redusere miljøpåvirkningen og implementere strenge regler for å sikre ansvarlig oppdrettspraksis.


I Middelhavet bruker fiskeoppdrettsvirksomhet ofte flytende merder til akvakultur. Disse merdene er vanligvis laget av høydensitets polyetylen (HDPE) rør og netting og er designet for å flyte på vannet, og gir et kontrollert miljø for oppdrettsfisk. Flytende offshoremerder holdes på plass av et fortøyningssystem for å forhindre drifting og er vanligvis plassert i kystfarvann eller åpne havområder. Disse flytende havmerdene er designet og bygget for å gi det riktige miljøet for fisk, noe som gir riktig vannstrøm, tilgang til naturlige matkilder og enkelt vedlikehold. I tillegg er merdene utstyrt med fôringssystemer og tilgangspunkter for fiskeovervåking og høsting.


Fortøyningssystemer består typisk av en kombinasjon av tau, kjettinger og ankere som brukes til å forankre merden til havbunnen eller bunnsubstratet. Den spesifikke utformingen av fortøyningssystemet avhenger av faktorer som vanndybde, bølge- og strømforhold, og størrelsen og vekten til den flytende offshoremerden. På dypere vann kan et fortøyningssystem inkludere flere ankerpunkter og et nettverk av tau og kjettinger for å jevnt fordele krefter og forhindre overdreven bevegelse eller drift. Fortøyningssystemet er designet for å motstå kreftene fra bølger, tidevann og strømmer samtidig som det sikrer stabiliteten og integriteten til den flytende offshoremerden. Riktig vedlikehold og regelmessig inspeksjon av fortøyningssystemer er avgjørende for å ivareta sikkerheten til akvakulturdrift.