65337edy4r

Leave Your Message

Fortøynings- og forankringssystem for flytende PV

Nyheter

Fortøynings- og forankringssystem for flytende PV

2023-12-12

Float-to-float-forbindelser er kritiske komponenter i modulære flytende konstruksjoner og bør utformes med tilstrekkelig styrke for å motstå miljøbelastninger. FPV-arrayene er designet for å bevege seg fritt i vertikal retning etter bølgene. For å holde et så stort og komplekst system horisontalt i posisjon under ugunstige miljøforhold til havs, må utformingen av forankrings- og fortøyningssystemet ta hensyn til handlingene som oppstår fra kombinerte bølge-, vind- og strømbelastninger. Komponenter av forankrings- og fortøyningssystemer for flytende fotovoltaiske (PV) installasjoner inkluderer vanligvis følgende elementer:


Ankre: Den er designet for å holde flytende PV-systemer på plass, gi stabilitet og forhindre drift. Avhengig av de spesifikke forholdene på stedet og vanndybden, kan ankre komme i mange former, for eksempel gravitasjonsankere, etterfølgende nedgravde ankere eller spiralformede ankere.


Fortøyningsliner: Det er hensiktsmessig å designe koblinger som ikke overfører bøyemomenter da de bølgeinduserte kreftene og bevegelsene forventes å være store i offshore-tilstand, derfor foreslås bruk av mykt elastisk tau. Tauforbindelser tiltrekker seg lavere forbindelseskrefter og er mindre utsatt for tretthetsproblemer. De bidrar til å opprettholde posisjonen og retningen til systemet ved å motstå kreftene fra bølger, strømmer og vind.


Koblinger og maskinvare: Inkluderer sjakler, svivler og annet tilbehør som brukes til å feste fortøyningsliner sikkert til flytende PV-plattformer og ankre. Alle disse kontaktene er varmgalvaniserte for å ha bedre korrosjonsmotstand i marint miljø.


Oppspennings- og overvåkingssystemer: For å sikre riktig strekk og integritet av fortøyningslinene, kan strammeanordninger og overvåkingssystemer integreres i forankrings- og fortøyningssystemene. Disse komponentene bidrar til å opprettholde ønsket spenningsnivå og tillater sanntidsovervåking av kreftene som virker på systemet.


Bøyer: Avhengig av utformingen av den flytende PV-plattformen, kan bøyer med passende oppdrift inkorporeres i fortøyningssystemet for å gi ekstra oppdrift, stabilitet og sikt.